KÜTAHYA / SİMAV - Şehit Er Ali Oktaytekin Ortaokulu

Mrt

İlçemiz anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması"nda ortaokul kategorisinde ilçe birinciliğini okulumuz 6/A sınıfı öğrencimiz Ayşe Beyza Aktaş kazandı. Ödülünü İlçe Kaymakamımız Bünyamin Karaloğlu'nun elinden alan öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ederiz.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda, öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek amacıyla "Sıfır Atık Yarışması" yapılacak. Bu kapsamda okulumuz öğrencileri Görsel Sanatlar derslerinde "Atık'tan Sanat'a bir balık resmi oluşturdular.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu"Ödüllü Okuma Maratonu Projesi" için öğrencilerimizin okuyacak olduğu kitaplar belirlendi ve yarışma takvimini başladı.

E TWİNNİNG SIFIR ATIK KAHRAMANLARI (Zero Waste Heroes) PROJEMİZ

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Betül Raziye Ak 6. Ve 7.sınıf öğrencileriyle birlikte Litvanya ve Yunanistan ortaklı "Sıfır Atık Kahramanları" adlı projeyi yürütmeye başladı. Projede 6 Türk 1 Litvanyalı ve 1 Yunan ortak bulunuyor. Bu projeyle öğrenciler farklı kültürler tanıyacak, yabancı dilde iletişim kuracak ve sıfır atık odaklı etkinlikler yaparak hem eğlenecek hem de çevreye katkıda bulunacak. Öğrencilerin çevre farkındalığının artması, atığın nedenleri ve sonuçlarını keşfederek bununla nasıl baş edeceklerini öğrenmeleri ve çevreyi korumak için bilinçlenmeleri amaçlanıyor. Ayrıca kendi yaptıkları kedi kulübelerinde yemek artıklarıyla hayvan besleyerek sorumlu olmayı ve merhameti de öğrenecekler. Böylece doğayı güzelleştirmekle kalmayacaklar, aynı zamanda yerli ve yabancı ortak okullarla iletişim kurarak sosyal ve dil becerilerini de geliştirecekler.

Ock

e Twinnig kapsamında yaptığımız "Sıfır Atık Kahramanları " projemizin ocak ayı faaliyetini tamamladık.

Projemizin Ocak ayındaki teması "Doğadan gelen , doğaya dönüyor!"

Öğrencilerimizin doğa bilincini arttırmak ve "sıfır atık" hedefine ulaşmak amacıyla organik atıklarımızı tekrar toprakla buluşturduk.

E TWİNNİNG SIFIR ATIK KAHRAMANLARI (Zero Waste Heroes) PROJEMİZ

Ock

"ŞEHRİMİ TANIYORUM" Projesi kapsamında okulumuz 6. sınıf öğrencileri Simav Belediyesi sponsorluğunda Dumlupınar şehitliği ve Kütahya gezisine gittiler.

Ara

29/12/1993 yılında ilk görev yeri olarak başladığı okulumuzda 30. yılını geride bırakan personelimiz Adem ULUS'a okul müdürümüz Maksut SERİN tarafından plaket takdim edildi. Emektarımız Adem abimize vermiş olduğu hizmet ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

"Dilimiz Zenginlikleri" projesi okulumuzda uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda "Anahtar kelimelerle hikaye yazma" yarışması düzenlendi.

Ara

İlçemizde görev yapan Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından öğrencilerimize yetenek taraması yapıldı.

Ara

Bütün öğrencilerimizle birlikte "AYBÜKE" filmini izledik. Öğrencilerimize bu imkanı sağlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kaygusuz'a teşekkür ederiz.

Kas

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk "Cehaletle savaş, düşmanla savaştan daha önemsiz değildir!" dediğinde Kütahya- Eskişehir savaşları halen devam ediyordu. Düşmanla savaş bitti, ancak cehaletle savaş hiçbir zaman bitmeyecek! İrfan ordusunun neferleri olan kıymetli  öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarız.

Kas

Öğrencilerimizi afetlere hazır tutmak amacıyla okulumuzda deprem tatbikatı yaptık.

Mutluyuz, Gururluyuz!

Cumhuriyetimiz 100 yaşında.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ün önderliğinde daha nice 100 yaşlara!

Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramını Kutluyoruz.